За нас

Diecastika logo car

Diecastika е млада компания, основана през недалечната 2017 г., но с поставени високи цели: да открива и предоставя възможно най-атрактивните, редки и интересни умалени модели автомобили на българските колекционери.

За създателя на компанията, Калоян Колев, това е мечта – превърната в реалност!

В началото всичко започва като хоби, но страстта му към автомобилите, търговията и колекционерския му нюх постепенно го тласкат към стартиране и развитие на цялостен бранд – Diecastika.

Името „Diecastika“ е вдъхновено от думата „die-cast”, както всъщност се нарича процеса на отливането на метала от който са направени умалените модели. Зад името на бранда стои идеята всеки любител или колекционер да може да притежава у дома умален модел на любимите си марки реални автомобили, мотоциклети и камиони.

Към днешна дата, Diecastika има фенове в цял свят и участва на множество специализирани базари в западна Европа, част от които са: собствен щанд на IAA 2019 във Франкфурт, многократни участия на борсата NAMAC в Нидерландия, и много други. Съорганизатор е и на най – голямото изложение за мащабни модели на автомобили на балканите – „Diecast Expo Gabrovo“ през 2019г.

Благодарение на тези изяви, компанията създава силни контакти с колекционери и търговци от цяла Европа и в момента предлага най-голямото разнообразие от редки и трудно откриваеми колекционерски модели на Балканите.

В началото на 2021г. Diecastika реализира свой онлайн магазин в България, чрез който повече български колекционери ще могат да се възползват от възможността да притежават част от невероятните модели, които компанията предлага.

Количка
  • Нямате продукти в количката